ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αρχική / Lifting Μηρών / Βραχιόνων

Lifting Μηρών / Βραχιόνων

Η ανόρθωση μηρών επαναδιαμορφώνει το σχήμα των μηρών με την αφαίρεση χαλαρού δέρματος και λίπους, με αποτέλεσμα αρμονικότερες αναλογίες στην εμφάνιση του σώματος.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ

Στους μηρούς γίνεται τομή στις μηροβουβωνικές πτυχές, που κάποιες φορές εκτείνεται πιο κάτω στις έσω περιοχές των μηρών. Με αυτό τον τρόπο αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους. Απαιτείται πάντα γενική αναισθησία και νοσηλεία για 1-2 μέρες συνήθως, κατά τις οποίες υπάρχουν και δύο παροχετεύσεις.

Μετά την επέμβαση, μπορούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας και τις καθημερινές δραστηριότητες σταδιακά σε 10-14 μέρες. Ωστόσο χρειάζεται αποφυγή έντονης δραστηριότητας για 4-6 εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο οι γυναίκες φοράνε κορσέ ή ελαστική ζώνη για τους άντρες.

H ανόρθωση του βραχίονα ή “βραχιονοπλαστική” όπως αλλιώς ονομάζεται, αφαιρεί την περίσσεια του λίπους και του δέρματος, αφήνοντας το βραχίονα με μια πιο “σφικτή” εμφάνιση.

ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Στα χέρια η τομή ξεκινά από τη μασχάλη και επεκτείνεται προς τον αγκώνα, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ώστε να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους. Απαιτείται γενική αναισθησία και νοσηλεία για 1 ημέρα συνήθως.

Μετά την επέμβαση, μπορούμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας και τις καθημερινές δραστηριότητες σταδιακά σε 4-7 μέρες. Ωστόσο χρειάζεται αποφυγή έντονης δραστηριότητας για 4 εβδομάδες περίπου, διάστημα κατά το οποίο βοηθά μια ελαστική ζώνη.

Τα αποτελέσματα στις επεμβάσεις ανόρθωσης μηρών ή χεριών είναι άμεσα ορατά, αλλά οριστικοποιούνται στο μέγιστο βαθμό σε 2-3 μήνες, οπότε και υποχωρούν τα οιδήματα. Η ουλές ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος μπορεί να είναι ή όχι εμφανείς, αλλά βελτιώνονται σταδιακά μέσα στον πρώτο χρόνο.

Ανάλογες τεχνικές χρησιμοποιούνται και σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης των γλουτών, ωστόσο τις περισσότερες φορές μπορούμε να ανορθώσουμε τους γλουτούς χωρίς τομές, ενισχύοντας το χαμένο όγκο με πρόσθεση αυτόλογου λίπους από κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Δείτε το σχετικό άρθρο…