Αισθητικές Χειρουργικές Επεμβάσεις

Γυναικομαστία / Διόρθωση ανδρικού μαστού

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΟ
  • ΣΤΗΘΟΣ
  • ΣΩΜΑ

Ο φυσιολογικός μαστός στον άνδρα χαρακτηρίζεται κυρίως από τη μυική ανάπτυξη και το λιπώδη ιστό, ενώ ο αδένας είναι υποπλαστικός, σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Η υπερπλασία του ανδρικού μαστού (γνωστή και ως γυναικομαστία) μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον ανάπτυξη και διόγκωση του αδένα πίσω από τη θηλή ή υπερβολική εναπόθεση λίπους στην περιοχή. Συνήθως εμφανίζεται κατά την εφηβεία στους νεαρούς άνδρες και η εικόνα επιδεινώνεται σε υπέρβαρα άτομα.

   

Η επέμβαση αποσκοπεί στη μείωση του μεγέθους του στήθους ανδρών που έχουν μεγαλύτερη του φυσιολογικού ή υπερβολική ανάπτυξη. Μπορεί να γίνει κοντά στο πέρας της εφηβείας ή σε μεταγενέστερη φάση.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος εφαρμόζονται κατάλληλες τεχνικές λιποαναρρόφησης ή και εκτομής του αδένα εσωτερικά και σμίκρυνση της θηλής, εφόσον απαιτείται. Η διαδικασία μπορεί να γίνει υπό περιοχική ή γενική αναισθησία και συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία πέραν του 24ώρου.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται άμεσα σε 3-4 μέρες, αποφεύγοντας όμως την έντονη άσκηση. Συνήθως απαιτείται η χρήση ελαστικού επίδεσης για μερικές εβδομάδες, ενώ τα σημάδια είναι συνήθως ανεπαίσθητα στην περιοχή των θηλών. Ο άνδρας αποκτά άμεσα επίπεδο στήθος με διακριτικές θηλές που δεν προεξέχουν.


ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!