Πλαστικός Χειρουργός Ενηλίκων & Παιδιών

Σεραφείμ Μπουλούμπασης

MD, FEBOPRAS, FDAFPRS
https://i2.wp.com/bouloumpasis.gr/wp-content/uploads/2015/11/Serafeim.jpg?w=1200&ssl=1

ΣΕΡΑΦΕΙΜ Κ. ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ


Πτυχίο Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών (2002)

Πτυχίο Ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής, μετά από πρακτική ειδίκευση και επιτυχείς εξετάσεις στην Αθήνα (2012)

Ευρωπαϊκό Πτυχίο Ειδικότητας Πλαστικής Χειρουργικής (FEBOPRAS),
μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιτροπή (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) και το Ελσίνκι (Φινλανδία) (2014)

Διεθνές Πτυχίο Εξειδίκευσης – International Fellowship in Facial Plastic Surgery (FDAFPRS), ως υπότροφος (Fellow) για 6 μήνες της Ολλανδικής Εταιρίας Χειρουργικής Προσώπου (Dutch Association for Facial Plastic and Reconstructive Surgery) στην Ολλανδία και την Ινδία (2014)


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


Όμιλος ΙΑΣΩ, Αθήνα – Λάρισα

Κλινική Λευκός Σταυρός, Αθήνα

Κλινική Βιοκλινικής, Αθήνα

Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλίας, Λάρισα


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


+30 693 68 68 313
iatros@bouloumpasis.gr
https://bouloumpasis.gr/

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣΙΑΤΡΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Ο Σεραφείμ Μπουλούμπασης είναι Πλαστικός Χειρουργός παιδιών και ενηλίκων, κάτοχος του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού πτυχίου Πλαστικής Χειρουργικής (FEBOPRAS), με μετεκπαίδευση σε Αγγλία, Ολλανδία και Ινδία και με διεθνή εξειδίκευση (Fellowship DAFPRS) στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου ενηλίκων και παιδιών (Αισθητική και Παιδοπλαστική).

Ο Δρ Σ.Μπουλούμπασης, ως πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, ειδικεύτηκε στην κλινική Πλαστικής Χειρ/κής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ.Γεννηματάς” και στη συνέχεια εργάστηκε σε καταξιωμένα κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής στο Λονδίνο, το Κέιμπριτζ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη, μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Cambridge και του Erasmus MC αντίστοιχα.

Από το 2015, εργάζεται στην Ελλάδα ως Πλαστικός Χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, με ιατρείο στο Κολωνάκι, τη Λάρισα και την Καρδίτσα, ενώ παράλληλα συνεχίζει να συμμετέχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και hands-on courses.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και είναι απόφοιτος του Πολυκλαδικού Λυκείου Καρδίτσας.

2002: Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).

2003-2004: Υπηρέτησε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Αργυρίου, άγονο αγροτικό ιατρείο στο Δήμο Αχελώου Καρδίτσας, συνδεδεμένο με το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής.
Επίσης ασκήθηκε για 3μηνη εκπαίδευση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας στην Χειρουργική, την Παθολογική και την Καρδιολογική κλινική.

2006-2007: Υπηρέτησε ως Οπλίτης Ιατρός στα πλαίσια στρατιωτικής θητείας για ένα έτος στο Στρατό Ξηράς.

2004-2012: Ειδικότητα Πλαστικής Χειρουργικής

*417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), Αθήνα: Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική για 2 έτη στην Ά Χειρουργική Κλινική .

*Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.Γεννηματάς»: Ειδικεύτηκε για 5 έτη στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής και Κέντρο Εγκαυμάτων και Μελανώματος.
Επιπλέον ειδική εκπαίδευση στη Β΄ Ορθοπεδική Κλινική, την ΩΡΛ Κλινική και τη Μ.Ε.Θ. του Νοσ. «Γ.Γεννηματάς», καθώς και το Τμήμα Μικροχειρουργικής – Άκρας Χειρός του Νοσ. «ΚΑΤ» και την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσ. Παίδων Αθηνών Αγία Σοφία.

2012-2014: Μετεκπαίδευση στην Αγγλία:

*Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ “Addenbrookes” (Cambridge University Hospital NHS Foundation Trust): Clinical Fellow στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής. Το μεγαλύτερο διάστημα εργάστηκε στην ομάδα μαστού, με έμφαση στο αντικείμενο της μικροχειρουργικής αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή για καρκίνο, καθώς και στο τμήμα χειρουργικής των παθήσεων του χεριού σε ενήλικες και παιδιά.

*Lister Hospital (East & North Hertfordshire NHS Trust): Clinical Fellow στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής

*Northampton General Hospital (NGH NHS Trust): Trust Registrat στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής

*Weymouth Street Hospital: ιδιωτικό Νοσοκομείο στο κεντρικό Λονδίνο, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην Αισθητική Χειρουργική με τον ιδιαίτερα έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό Mr Lucian Ion.

2014: εξειδίκευση με υποτροφία στην Ολλανδία και την Ινδία:

Εξειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου (Fellowship in Facial Plastic Surgery), με αντικείμενο την Αισθητική Χειρουργική Προσώπου, αλλά και την ιδιαίτερα εξειδικευμένη Παιδιατρική Χειρουργική Προσώπου για την αντιμετώπιση συγγενών και επίκτητων ανωμαλιών σε παιδιά και βρέφη (όπως σχιστίες χείλους-υπερώας και κρανιοσυνοστώσεις).

Για αυτή την εξειδίκευση συμμετείχε εντατικά σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων στα παρακάτω νοσοκομεία στην Ολλανδία και την Ινδία:

*Erasmus Medical Center – Sophia Children’s Hospital / Craniofacial Unit:
Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Παίδων και Ενηλίκων στο Ρότερνταμ, Ολλανδία

*Velthuis Clinic / Rotterdam and Bergman Clinic / The Hague: δύο από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές Κλινικές στο Ρότερνταμ και στη Χάγη, Ολλανδία

*The Charles Pinto Centre for Cleft Lip and Palate (Jubilee Mission Medical College & Research Institute, Thrissur, India): διεθνούς εμβέλειας κέντρο στη νότιο Ινδία, για την αντιμετώπιση σχιστιών σε παιδιά, αλλά και ενήλικες, σε συνεργασία με το διεθνή φιλανθρωπικό οργανισμό Smile Train.

Από το 2015

εργάζεται στην Ελλάδα ως Πλαστικός Χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.


Συμμετοχές – Διακρίσεις

 • Κλινικά Σεμινάρια – Συνέδρια
 • Βραβεία
 • Δημοσιεύσεις

Συμμετοχή σε δεκάδες Διεθνή και Εθνικά Σεμινάρια και Κλινικά Φροντιστήρια, μεταξύ των οποίων:

 • Microsurgical skills Course: 40 hours hands-on course.
  Erasmus University, Skills Lab – Plastic Surgery, Rotterdam, Netherlands (2014)
 • 19th Dundee Advanced Open Septo-Rhinoplasty Dissection Course:
  University of Dundee, Scotland, UK (2014)
 • St Thomas’ Hand Trauma Cadaveric Course:
  Guys and St Thomas Hospital – King College, London, UK (2013)
 • Course: Advanced Burn Life Support (ABLS):
  American Burn Association, Αθήνα (2011)
 • Πρακτική Άσκηση Μικροχειρουργικής, διάρκειας 12 εβδ.
  Πανεπιστήμιο Αθηνών – Νοσοκομείο ΚΑΤ, Αθήνα (2011)
 • Supervisor of Practical Sessions in “The 5th International Course of Experimental    Vascularised Flaps in Living Tissue with Clinical Applications in Limbs Reconstruction”, Experimental & Research Center of ELPEN S.A. Pharma. CO., Αθήνα (2011)
 • Advanced Trauma Life Support (ATLS): Πανεπ. Νοσοκ. Λάρισας (2004)

Ενεργή συμμετοχή σε δεκάδες Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής, με συνολικά 38 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, 2 από τις οποίες βραβεύτηκαν:

 • ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ για την καλύτερη προφορική ανακοίνωση και
 • Βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης, στο 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Κως (2011)

 • Total ‘rib’-preservation technique of internal mammary vessel exposure for free flap breast reconstruction: A 5-year prospective cohort study and instructional video”
  Rosich-Medina A, Bouloumpasis S, Di Candia M, Malata CM.
  Ann Med Surg (Lond). 2015 Aug 22;4(3):293-300.
 • “The use of the ALT Flap and Lateral Femoral Cutaneous Nerve for the Reconstruction of Carpal Soft Tissue and Ulnar Nerve Defects: a Case Report”
  Karonidis A, Bouloumpasis S, Apostolou K, Tsoutsos D.
  J Hand Microsurg. 2015 Jun;7(1):182-6.

ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!