Αισθητικές Χειρουργικές Επεμβάσεις

Ωτοπλαστική / Διόρθωση πεταχτών αυτιών

  • ΠΡΟΣΩΠΟ
  • ΣΤΗΘΟΣ
  • ΣΩΜΑ
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ

Ωτοπλαστική ονομάζεται η “πλαστική των αυτιών”, η επέμβαση για τη διόρθωση της εμφάνισης των πτερυγίων των αυτιών,  που είτε είναι πολύ μεγάλα, είτε προβάλλουν περισσότερο από το κανονικό στα πλάγια του προσώπου.

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΙΩΝ, ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Σε ποια ηλικία

Η επέμβαση αποκατάστασης μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ηλικία των 9-10 ετών, κατά την οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί σχεδόν το 80% της ανάπτυξης των πτερυγίων των αυτιών. Εξασφαλίζει μόνιμο αποτέλεσμα που βελτιώνει την εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα και την ψυχολογική επιβάρυνση που υφίστανται τα παιδιά και οι ενήλικες με αυτή τη δυσμορφία.

   

   

Τεχνική

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή και μέθη στους εφήβους και τους ενήλικες, ενώ δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική. Σε μικρότερα παιδιά χρειάζεται πιθανόν γενική αναισθησία.

Η τομή γίνεται στο πίσω μέρος του αυτιού, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η αναδίπλωση του πτερυγίου με εσωτερικά ράμματα, ώστε να προβάλει λιγότερο προς τα έξω. Σε κάποιες περιπτώσεις με περίσσεια του χόνδρου του πτερυγίου απαιτείται και αφαίρεση τμήματος του χόνδρου, ώστε να επιτευχθεί ανάλογη σμίκρυνση.

Μετά την επέμβαση ακολουθεί περίδεση με κορδέλα μαλλιών για 1-2 εβδομάδες, ώστε να παραμείνουν στην αρχή τα αυτιά σταθερά προστατευμένα στη νέα τους θέση. Η ουλή είναι στο πίσω μέρος και δεν γίνεται καν αντιληπτή. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και μόνιμο!


ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!