Επανορθωτικές Επεμβάσεις

Σπίλοι (ελιές), Λιπώματα, Κύστεις

Σπίλοι (Ελιές)

Οι σπίλοι παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος και είναι μια καλοήθης βλάβη που δημιουργεί προβλήματα κυρίως αισθητικού τύπου. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και συνήθως μεγαλώνουν σε μέγεθος προοδευτικά καθώς περνούν τα χρόνια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σπίλων, με επίπεδη μορφή ή προέχουσα, σκουρόχρωμοι ή στο χρώμα του δέρματος.

Στα μικρά παιδιά παρατηρούμε κυρίως τους συγγενείς σπίλους, ενώ προς την ενηλικίωση αναπτύσσονται και νέοι σπίλοι, σκουρόχρωμοι ή στο χρώμα του δέρματος, επίπεδοι ή προεξέχοντες.

Οι συγγενείς μελαχρωστικοί σπίλοι είναι σπίλοι (ελιές) οι οποίοι είτε υφίστανται από τη γέννηση του ατόμου, είτε γίνονται εμφανείς εντός του πρώτου χρόνου της ζωής του. Μάθετε περισσότερα στη σχετική ενότητα.

  • Αντιμετώπιση στο Ιατρείο:

Το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά, και η εντόπιση ενός σπίλου καθορίζουν τον τρόπο και τον χρόνο αντιμετώπισής του.

Η προτεινόμενη θεραπεία είναι η πλήρης, εάν είναι δυνατό, χειρουργική αφαίρεσή τους. Θα πρέπει να τονισθεί πως πρέπει να αποφεύγεται ο καυτηριασμός ή άλλος τρόπος καταστροφής ή τραυματισμού των σπίλων.

Αφαίρεση συγγενών μελαχρωματικών σπίλων (ελιές)

Η χειρουργική αφαίρεση των περισσότερων γενικά σπίλων, στο πρόσωπο ή το σώμα, γίνεται πλέον πολύ εύκολα στο ιατρείο, χωρίς καν εξωτερικά ράμματα, με το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα που εγγυάται ένας Πλαστικός Χειρουργός.

Η άμεση εκτομή θα αφήσει μια ευθεία ουλή η οποία θα έχει περίπου δυο με τρεις φορές το πλάτος του σπίλου. Η ουλή θα εμφανίσει μια ερυθρότητα για μερικές εβδομάδες, αλλά θα επουλωθεί πολύ καλά με την πάροδο του χρόνου.

Θηλώματα

Είναι μικρά συνήθως μορφώματα με μίσχο (ακροχορδώνες) που μπορεί να εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά κυρίως στο λαιμό και συχνά πολυάριθμα δημιουργώντας ενοχλήσεις. Αφαιρούνται πολύ εύκολα στο ιατρείο και συνήθως δεν απαιτούνται καν ράμματα.

Σμηγματογόνοι Κύστεις

Οι Σμηγματογόνοι Κύστεις ή αλλιώς Επιδερμοειδείς κύστεις είναι συνήθως μπλοκαρισμένοι σμηγματογόνοι αδένες, που παρουσιάζουν συχνά φλεγμονές και υποτροπές. Στην οξεία φάση της φλεγμονής μπορούν να αυξηθούν υπερβολικά σε μέγεθος και να είναι επώδυνες, οπότε χρειάζονται αντιβιοτική θεραπεία και μερικές φορές μια μικρή τομή για παροχέτευση.

Η τελική θεραπεία συνήθως απαιτεί τομή του δέρματος σε βάθος, προκειμένου να γίνει η αφαίρεσή τους εξ ολοκλήρου με όλο το τοίχωμα και το περιεχόμενό τους. Έτσι αποφεύγουμε ικανοποιητικά τις υποτροπές.

Λιπώματα

Τα λιπώματα είναι μια κατηγορία καλοήθους υπερπλασίας του λιπώδους ιστού του δέρματος και του υποδορίου. Μπορεί η παρουσία τους να συγχυστεί με τις κύστεις και πολλές φορές είναι αιτία άγχους και ανησυχίας των ασθενών. Μια καλή κλινική εξέταση είναι αυτή που θα προσδιορίσει τη φύση του μορφώματος που σας απασχολεί.

Η αφαίρεση των λιπωμάτων γίνεται κατά κύριο λόγο με τοπική αναισθησία, εκτός βέβαια εκείνων που είναι αρκετά ευμεγέθη, οπότε και θα χρειαστεί πιθανώς να γίνει τοπική με μέθη.


ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!