ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αρχική / Σπίλοι (ελιές)

Σπίλοι (ελιές)

Σπίλοι (Ελιές)

Οι σπίλοι παρουσιάζονται σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος και είναι μια καλοήθης βλάβη που δημιουργεί προβλήματα κυρίως αισθητικού τύπου. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και συνήθως μεγαλώνουν σε μέγεθος προοδευτικά καθώς περνούν τα χρόνια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σπίλων, με επίπεδη μορφή ή προέχουσα, σκυρόχρωμοι ή στο χρώμα του δέρματος.

Στα μικρά παιδιά παρατηρούμε κυρίως τους συγγενείς σπίλους, ενώ προς την ενηλικίωση αναπτύσσονται και νέοι σπίλοι, σκουρόχρωμοι ή στο χρώμα του δέρματος, επίπεδοι ή προεξέχοντες.

Οι συγγενείς μελαχρωστικοί σπίλοι είναι σπίλοι (ελιές) οι οποίοι είτε υφίστανται από τη γέννηση του ατόμου, είτε γίνονται εμφανείς εντός του πρώτου χρόνου της ζωής του. Μάθετε περισσότερα στη σχετική ενότητα.

  • Αντιμετώπιση στο Ιατρείο:

Το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά, και η εντόπιση ενός σπίλου καθορίζουν τον τρόπο και τον χρόνο αντιμετώπισής του.

Η προτεινόμενη θεραπεία είναι η πλήρης, εάν είναι δυνατό, χειρουργική αφαίρεσή τους. Θα πρέπει να τονισθεί πως πρέπει να αποφεύγεται ο καυτηριασμός ή άλλος τρόπος καταστροφής ή τραυματισμού των σπίλων.

Αφαίρεση συγγενών μελαχρωματικών σπίλων (ελιές)

Η χειρουργική αφαίρεση των περισσότερων γενικά σπίλων, στο πρόσωπο ή το σώμα, γίνεται πλέον πολύ εύκολα στο ιατρείο, χωρίς καν εξωτερικά ράμματα, με το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα που εγγυάται ένας Πλαστικός Χειρουργός.

Η άμεση εκτομή θα αφήσει μια ευθεία ουλή η οποία θα έχει περίπου δυο με τρεις φορές το πλάτος του σπίλου. Η ουλή θα εμφανίσει μια ερυθρότητα για μερικές εβδομάδες, αλλά θα επουλωθεί πολύ καλά με την πάροδο του χρόνου.