Αρχική / Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη

LASER ALEXANDRITE ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η αποτρίχωση με Laser δίνει τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με τρόπο γρήγορο και ασφαλή. Επιφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας και την εξάλειψή της μακροπρόθεσμα, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Αντίθετα με άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, η αποτρίχωση με Laser προσφέρει γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα.

Η δέσμη φωτός του laser αλεξανδρίτη απορροφάται επιλεκτικά μόνο από την μελανίνη της τρίχας επιτυγχάνοντας τη σταδιακή θερμική καταστροφή στο στέλεχος και στο θύλακο της τρίχας χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα και οι γύρω ιστοί. Έτσι ο θύλακος καταστρέφεται και η τριχοφυΐα αποτρέπεται οριστικά.

Τι μηχανήματα laser χρησιμοποιούμε στο κέντρο μας;

Τα μηχανήματα λέιζερ που χρησιμοποιούμε στα ιατρείο μας είναι Αλεξανδρίτης (Laser ALEXANDRITE) της κορυφαίας εταιρείας Candela, για πραγματικά αποτελεσματική και πιο ανώδυνη αποτρίχωση.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το laser επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγεννητικό στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση, πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Για αυτόν το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 30 με 40 μέρες, έτσι ώστε να έχουν περάσει όλοι οι θύλακες από το αναγεννητικό στάδιο. Συνήθως απαιτούνται 6-10 συνεδρίες για την εξάλειψη του 80% των τριχών. Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει για τον απαραίτητο αριθμό θεραπειών ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Για ποιον ενδείκνυται η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική τόσο για τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Η ηλικία δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο και μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τη θεραπεία ακόμη και στην εφηβεία, αρκεί να έχουν αναπτυχθεί κανονικά οι τρίχες στην περιοχή που μας ενδιαφέρει και να μην είναι απλό χνούδι. Οι παράμετροι των μηχανημάτων του laser προσαρμόζονται ξεχωριστά για κάθε δέρμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του (χρώμα δέρματος, ποιότητα και χρώμα τριχών, περιοχή του σώματος).

αποτριχωση

Η αποτρίχωση με Laser εκτός από αισθητικούς λόγους πραγματοποιείται και ως θεραπεία σε περιπτώσεις θυλακίτιδας (φλεγμονή στην περιοχή της τρίχας που μπορεί να οδηγήσει ακόνη και σε σμηγματορροϊκή κύστη). Η θυλακίτιδα, απασχολεί πολλές φορές τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες, κυρίως μετά τη χρήση, άλλων αποτριχωτικών μεθόδων ή συχνού ξυρίσματος. Τέλος, η αποτρίχωση με laser αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης για τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης κόκκυγος, όπου μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο ανάπτυξης φλεγμονής σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Για ποιον δεν ενδείκνυται η θεραπεία;

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις λευκές τρίχες και αυτές που είναι πάρα πολύ ξανθές. Επίσης αποφεύγουμε την θεραπεία, όταν είναι πάρα πολύ μαυρισμένο το δέρμα. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να εφαρμοστεί με τη σύμφωνη άδεια του γυναικολόγου, αλλά συνήθως αποφεύγουμε το πρώτο τρίμηνο, ενώ κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν υπάρχει αντένδειξη.

Είναι ανώδυνη;

Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο Laser είναι εμπλουτισμένο με διπλό κρυογόνο (ψυχρό άζωτο), το αίσθημα του πόνου είναι αισθητά μειωμένο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο, αλλά περιγράφουν μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, παρά μόνο όταν το απαιτούν οι ασθενείς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές.

Είναι ασφαλής;

Όταν εφαρμόζεται  από εξειδικευμένους αισθητικούς – νοσηλευτές και υπάρχει επίβλεψη από γιατρούς, ναι είναι ασφαλής. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα στο δέρμα ή και μικρό πρήξιμο στους πόρους των τριχών. Το περιθυλακικό οίδημα υποχωρεί συνήθως στο επόμενο 24ωρο με τη χρήση αναπλαστικής κρέμας. Παροτρύνεται επίσης η τακτική χρήση αντιηλιακής κρέμας. Πρέπει βέβαια να υπάρχει και η δέουσα προσοχή, καθώς πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση του δέρματος στον ήλιο πέντε ως επτά ημέρες πριν και μετά τη θεραπεία, ώστε να μην υπάρχει επιπλέον ερεθισμός στο δέρμα.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης;

Ναι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μόνιμο μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο συνεδριών.  Λίγες τρίχες μπορεί να εμφανίζονται έπειτα σε πιο λεπτή μορφή και σε πολύ πιο αραιά διαστήματα, που θα αντιμετωπιστούν εύκολα μετά από κάποιες ετήσιες συνεδρίες συντήρησης.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του δέρματος, τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες.

 

  • Πρόσωπο – άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, μεσόφρυο, λαιμός
  • Μασχάλες
  • Περιοχή εφηβαίου, του περινέου και γύρω από τα γεννητικά όργανα (περιοχή μπικίνι)
  • Πόδια
  • Χέρια
  • Γλουτούς
  • Πλάτη
  • Στήθος

 

Στην ιατρική κλινική του Πλαστικού Χειρουργού, Δρ Σ. Μπουλούμπασης , η αποτρίχωση εφαρμόζεται με το νέας τεχνολογίας laser Αλεξανδρίτη, το οποίο προσφέρει ένα ανώδυνο και μόνιμο αποτέλεσμα. Ο Δρ Σ. Μπουλούμπασης κατέχει μεγάλη εμπειρία και διεθνή εξειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου ενηλίκων και παιδιών. Είναι κάτοχος του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού πτυχίου Πλαστικής Χειρουργικής (FEBOPRAS), με μετεκπαίδευση σε Αγγλία, Ολλανδία και Ινδία (Fellowship DAFPRS). Επικοινωνήστε μαζί του για να κλείσετε το ραντεβού σας.