Αισθητικές Χειρουργικές Επεμβάσεις

Μειωτική Στήθους

  • ΣΤΗΘΟΣ
  • ΠΡΟΣΩΠΟ
  • ΣΩΜΑ
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ

Σε πολλές γυναίκες το στήθος αποκτά υπερβολικά μεγάλο μέγεθος (μεγαλομαστία ή γιγαντομαστία). Το μέγεθος του γυναικείου στήθους επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και το σωματικό βάρος. Έτσι σε πολλές γυναίκες δημιουργούνται προβλήματα νωρίς στην εφηβική ηλικία, λόγω κληρονομικότητας, ενώ σε άλλες τα προβλήματα εμφανίζονται αργότερα, κατά τη μέση ηλικία, λόγω μεταβολών των ορμονών.

ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΣΤΙΑ

Ανεξαρτήτως της αιτιολογίας όμως τα προβλήματα που δημιουργούνται από το υπερβολικά μεγάλο στήθος είναι κοινά: πόνος στην πλάτη ή τον αυχένα, ραβδώσεις στους ώμους από το στηθόδεσμο λόγω του βάρους, εξανθήματα και ερεθισμοί κάτω από τους μαστούς, δυσκολίες στο ντύσιμο και βεβαίως ψυχολογικά προβλήματα σε σχέση με την εμφάνιση.

Σε ορισμένες πάλι γυναίκες μπορεί να υπάρχει έντονη ασυμμετρία μεταξύ των δύο μαστών, με τον ένα να είναι πολύ μεγαλύτερος του άλλου.

Η επέμβαση μειωτικής των μαστών έχει σαν στόχο τη μείωση του μεγέθους των μαστών, αφαιρώντας λίπος, μαζικό αδένα και δέρμα, κάνοντας το στήθος μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο “στητό”. Ταυτόχρονα μπορεί να μειώσει το μέγεθος της θηλαίας άλω και τη μεταφέρει σε ψηλότερη θέση.

   

Μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, είτε σε νεαρά κορίτσια με ενοχλητικά μεγάλο στήθος, είτε σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με πτωτικούς μεγάλους μαστούς.

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και απαιτεί νοσηλεία για 1-2 ημέρες. Στη συνέχεια απαιτείται η χρήση ελαστικού στηρικτικού στηθόδεσμου για λίγες εβδομάδες, ενώ σε μια εβδομάδα επιστρέφουμε στην καθημερινές ενασχολήσεις.


ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!