Φυσική ανάπλαση προσώπου με Βλαστοκύτταρα και Λίπος

26 Νοεμβρίου 2016
Beautiful-Face-2.jpg?fit=600%2C334&ssl=1

Η τεχνική ανάπλασης του προσώπου με αυτόλογο λίπος και βλαστοκύτταρα αποτελεί διεθνώς μια από τις πλέον σύγχρονες και πρωτοποριακές θεραπείες με εντυπωσιακά μόνιμα αποτελέσματα!

Με την πάροδο του χρόνου έρχονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο: βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες, ρυτίδες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, ατροφία ζυγωματικών, χαλάρωση του δέρματος και πτώση, με αλλοίωση στο περίγραμμα της κάτω γνάθου. Το πρόσωπο βαθμιαία χάνει τον όγκο του και παύει να είναι σφριγηλό και φρέσκο, ενώ φαίνεται άτονο, κουρασμένο ή και θλιμμένο!

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική δίνει πλέον τη δυνατότητα να ανακόψουμε αυτή την πορεία και να αναδομήσουμε το πρόσωπο χωρίς χειρουργείο, μεταφέροντας μικρές ποσότητες λιποκυττάρων και βλαστοκυττάρων από άλλο σημείο του σώματός μας, χωρίς τομές και ράμματα, εύκολα, άμεσα, ανώδυνα και σε προσιτό κόστος.

Τι μπορούμε να διορθώσουμε;

Η μικρο-λιπομεταφορά μπορεί να εφαρμοσθεί εντοπισμένα σε ένα σημείο ή σε όλο το πρόσωπο. Ενδείξεις αποτελούν:

  • Έλλειψη όγκου στα ζυγωματικά ή γύρω από τα μάτια
  • Βαθιές ρινοπαρειακές
  • Επιμέρους ρυτίδες και προϋπάρχουσες ασυμμετρίες του προσώπου
  • Χαλάρωση ή πτώση δέρματος μετρίου βαθμού
  • Άτονα χείλη που χρειάζονται όγκο

Ανάλογες τεχνικές όμως εφαρμόζονται και για την ανάπλαση στα γερασμένα χέρια ή τη διόρθωση δύσμορφων ουλών.

lipofilling

Πως γίνεται;

Η τεχνική εφαρμόζεται εύκολα και ανώδυνα με τοπικό αναισθητικό στο ιατρείο, χωρίς τομές ή ράμματα. Αρχικά γίνεται με πολύ λεπτή κάνουλα η λήψη του λιπώδους ιστού από την περιοχή της κοιλιάς ή τους μηρούς. Ακολουθεί άμεση επεξεργασία του ιστού ώστε να αποσπάσουμε τα ωφέλιμα  λιποκύτταρα και βλαστοκύτταρα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται η τοποθέτηση του ιστού στα επιθυμητά σημεία με μικρές ενέσεις. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες στο ιατρείο, όπως ΒΟΤΟΧ ή  ανόρθωση με νήματα, ή να εφαρμοστεί συμπληρωματικά σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως βλεφαροπλαστική ή Lifting προσώπου ή λαιμού.

Μετά την επέμβαση

Μετά τη θεραπεία επιστρέφουμε στο σπίτι άμεσα, χωρίς γάζες ή επιδέσμους. Στα επόμενα 24ωρα ίσως να παρατηρηθεί ήπιο οίδημα ή κάποια μικρή μελανιά που υποχωρεί σύντομα, ενώ μπορεί και να καλυφθεί με μακιγιάζ. Σε εντοπισμένες εφαρμογές μικρών περιοχών συνήθως δεν γίνεται καν αντιληπτό.

Αποτελέσματα

Το πρόσωπο αποκτά το χαμένο όγκο και τη φρεσκάδα του, γίνεται πιο νεανικό και ξεκούραστο, με την ποιοτική αναζωογόνηση που προσφέρουν τα βλαστοκύτταρα! Επιτυγχάνεται ανόρθωση στο περίγραμμα και τα ζυγωματικά, ενώ οι ρινοπαρειακές και οι επιμέρους ρυτίδες ομαλοποιούνται με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση του υαλουρονικού οξέος και χωρίς την ανάγκη επανάληψης κάθε χρόνο!

Το αποτελέσματα είναι διακριτά σε μεγάλο βαθμό άμεσα, ενώ φαίνονται ισορροπημένα σε 1-2 εβδομάδες. Η τελική εικόνα είναι ολοκληρωμένη μετά τους 3 μήνες και είναι μόνιμη!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Θεσσαλικές Επιλογές” στο τεύχος  Νοεμβρίου 2016 με αφιέρωμα στην υγεία

 

ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!