BOTOX & ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: Πολυτέλεια ή προσιτό δικαίωμα;

21 Ιουνίου 2015
botox-yalouroniko-oxy2.jpg?fit=750%2C500&ssl=1

Οι δημοφιλείς θεραπείες BOTOX και ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ είναι οι δύο πιο αξιόπιστες μη επεμβατικές μέθοδοι αναζωογόνησης προσώπου. Σήμερα πλέον, αποτελούν δύο θεραπείες ρουτίνας με εγγυημένα, εκπληκτικά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, που έχουν πάψει να αποτελούν “ελιτίστικη” πρακτική και απευθύνονται σε όλους.

Προλαμβάνουν και διορθώνουν τις ρυτίδες ή την απώλεια όγκου που εμφανίζεται συνήθως με την πάροδο του χρόνου. Έτσι βελτιώνουμε την εμφάνισή μας και δείχνουμε πιο νέοι, με λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο, αναδεικνύοντας την προσωπική μας ομορφιά, χωρίς όμως να χάνουμε την εκφραστικότητά μας.

Τι είναι; Πως δρουν;

Botox είναι η ονομασία ενός φαρμακευτικού σκευάσματος που είναι γνωστό ως βοτουλινική τοξίνη τύπου Α ή αλλαντική τοξίνη. Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες, σαν θεραπεία σε πολλές παθολογικές καταστάσεις με μυϊκούς σπασμούς ή την υπεριδρωσία παλαμών – μασχάλης, εκτός από την αισθητική. Στο πρόσωπο, η δράση του botox είναι να αδρανοποιεί προσωρινά σημεία από τους μιμικούς μύες του προσώπου, που προκαλούν κάποιες έντονες εκφράσεις, όπως του θυμού, της λύπης, της έκπληξης, της χαράς ή της απορίας. Οι μύες αυτοί συσπώμενοι δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει το botox, αντιμετωπίζοντας κατευθείαν την αιτία.

Το υαλουρονικό οξύ είναι γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, ο βασικός εκπρόσωπος στην κατηγορία των “fillers”, είναι ένα άριστο υλικό γεμίσματος των ρυτίδων, των χειλιών και του προσώπου. Κάτω από το δέρμα, το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Πως εφαρμόζεται;

Και οι δύο θεραπείες είναι ενέσιμες, γρήγορες, ανώδυνες (υπό τοπική αναισθητική κρέμα) και ασφαλείς. Γίνονται στο ιατρείο και μπορούμε να συνεχίσουμε της δραστηριότητές μας την ίδια ημέρα με κάποιες μικρές προφυλάξεις. Το botox χορηγείται στους επιφανειακούς μύες έκφρασης, με μια πολύ λεπτή βελόνα. Το υαλουρονικό οξύ ενίεται κάτω από την επιδερμίδα γεμίζοντας έτσι τις ρυτίδες των χειλιών ή γύρω από το στόμα, ή πιο βαθιά όταν θέλουμε να δώσουμε όγκο στα ζυγωματικά. Ακολουθεί μια δεύτερη συμπληρωματική συνεδρία σε 1-2 εβδομάδες από την αρχική εφαρμογή για ολοκλήρωση της θεραπείας.

Για ποιους είναι κατάλληλο;

Εφαρμόζονται τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Με το botox προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης: μετώπου, μεσόφρυου, ματιών και λαιμού. Απ’ την άλλη το υαλουρονικό οξύ είναι η λύση για τις ρυτίδες χειλιών και ρινοπαρειακών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών, αλλά και για τη διόρθωση ουλών και περιπτώσεων με ασυμμετρίες στο πρόσωπο. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλο μόνο το botox ή μόνο το υαλουρονικό οξύ, ενώ σε άλλες χρειάζεται συνδυαστική θεραπεία.

BOTOX & ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Σε ποια ηλικία;

Η κατάσταση του προσώπου και όχι η ηλικία καθορίζουν την ανάγκη για την εφαρμογή της θεραπείας με botox ή υαλουρονικό οξύ. Υπάρχουν πρόσωπα με υπερδραστήριους μύες και έντονη εκφραστικότητα που χρειάζονται botox ήδη από την ηλικία των 20 ετών, ενώ άλλοι μπορεί να μην εμφανίσουν ρυτίδες έκφρασης πριν την ηλικία των 30-35 ετών. Η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας δρα προληπτικά στην εμφάνιση και εγκατάσταση των ρυτίδων. Όταν οι ρυτίδες είναι αρκετά έντονες, έχουν εγκατασταθεί και γίνει μόνιμες, θα απαιτηθεί η συνδυαστική χρήση υαλουρονικού οξέος.

Πόσο συχνά;

Η διάρκεια δράσης του botox είναι παροδική, πλήρως αναστρέψιμη και κυμαίνεται από 4 έως 7 μήνες κατά μέσο όρο. Επομένως θα πρέπει να επαναλαμβάνεται συνήθως 2 φορές το χρόνο. Η δράση της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με την περιοχή, διαρκεί από 8 έως 16 μήνες από την εφαρμογή του, οπότε έχουμε ιδανικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται συνήθως ετησίως. Και με τις δύο μεθόδους, αν δεν επαναληφθεί η θεραπεία, το πρόσωπο επανέρχεται απλά στην αρχική κατάσταση, έχοντας όμως ήδη “κερδίσει το χρόνο” για όσο διάστημα διαρκούσε.

Υψηλό κόστος;

Το κόστος στο ιατρείο μας είναι ιδιαίτερα προσιτό, αν αναλογισθούμε ότι πρόκειται για ιατρική θεραπεία με όντως εκπληκτικά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, όπου χρησιμοποιούμε μόνο αξιόπιστα πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ως Πλαστικός Χειρουργός με διεθνή εξειδίκευση στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου (Fellowship in Facial Plastic Surgery) και πολύπλευρη εμπειρία και εκπαίδευση σε σημαντικά κέντρα της χώρας μας και του εξωτερικού, δίνω ιδιαίτερο βάρος στη σπουδαιότητα της ατομικής ομορφιάς σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.

Είναι προφανές πως ο έμπειρος και αξιόπιστος γιατρός μελετά το πρόσωπο του κάθε ενδιαφερόμενου προσεχτικά και συζητά μαζί του για το σχεδιασμό μιας εξατομικευμένης θεραπείας που θα πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες του καθενός. Έτσι αναδεικνύεται η προσωπική ομορφιά και λάμψη, αποφεύγοντας ανέκφραστα και «παγωμένα» βλέμματα!

Σεραφείμ Κ. Μπουλούμπασης
Πλαστικός Χειρουργός 

ΙΑΤΡΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

Δ: Λουκιανού 24, Κολωνάκι
4ος όροφος
Τ: 2107 213 797

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΑΙΓΙΟ

Δ: Ερμού & Κολοκοτρώνη,
1ος όροφος
Τ: 2691 022 208

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!