Θεραπείες / Μικροεπεμβάσεις

Εφαρμογές Laser – Αποτρίχωση – Ευρυαγγείες

Αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση με Laser δίνει τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με τρόπο γρήγορο και ασφαλή. Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης που δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Επιφέρει μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 80% και μακροπρόθεσμα την εξάλειψή της, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Αντίθετα με άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, η αποτρίχωση με Laser προσφέρει γρήγορα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Η δέσμη φωτός του laser απορροφάται επιλεκτικά μόνο από την μελανίνη της τρίχας επιτυγχάνοντας τη σταδιακή θερμική καταστροφή στο στέλεχος και στο θύλακο της τρίχας χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα και οι γύρω ιστοί. Ετσι ο θύλακος καταστρέφεται και η σκούρα τελική τρίχα απομακρύνεται οριστικά.

LASER ALEXANDRITE ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Τι μηχανήματα laser χρησιμοποιούμε στο κέντρο μας;
Τα μηχανήματα Laser που χρησιμοποιούμε στο κέντρο μας είναι ALEXANDRITE και Nd:YAG, για πραγματικά ανώδυνη αποτρίχωση και πιο αποτελεσματική

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;
Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το laser επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγεννητικό στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση, πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Για αυτόν το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 30 με 40 μέρες, έτσι ώστε να έχουν περάσει όλοι οι θύλακες από το αναγεννητικό στάδιο. Συνήθως απαιτούνται 6-10 συνεδρίες για την εξάλειψη του 80% των τριχών.Ο γιατρός θα σας συμβουλέψει για τον απαραίτητο αριθμό θεραπειών ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Για ποιον ενδείκνυται η θεραπεία;
Η θεραπεία είναι αποτελεσματική τόσο για το γυναικείο όσο και τον ανδρικό πληθυσμό. Οι παράμετροι των μηχανημάτων του laser προσαρμόζονται από τον γιατρό ξεχωριστά για κάθε δέρμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του (χρώμα δέρματος,ποιότητα και χρώμα τριχών, περιοχή του σώματος).Η αποτρίχωση με Laser εκτός από αισθητικούς λόγους πραγματοποιείται και ως θεραπεία σε περιπτώσεις θυλακίτιδας που απασχολεί πολλές φορές τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Τέλος η αποτρίχωση με laser αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αποτρίχωσης για τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης κόκκυγος.

Είναι ανώδυνη;
Εξαιτίας του ότι το συγκεκριμένο μοντέλο Laser είναι εμπλουτισμένο με διπλό κρυογόνο, το αίσθημα του πόνου είναι αισθητά μειωμένο. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν αισθάνονται πόνο, αλλά περιγράφουν μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, παρά μόνο όταν το απαιτούν οι ασθενείς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές.

Είναι ασφαλής;
Όταν εφαρμόζεται από γιατρούς και εξειδικευμένους αισθητικούς, ναι είναι ασφαλής.

Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα;
Ναι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μόνιμο. Λίγες τρίχες εμφανίζονται σε μορφή χνουδιού σε πολύ αραιά διαστήματα (άνω του 8μήνου) όπου και εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, μετά από κάποιες ετήσιες συνεδρίες συντήρησης.

Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του δέρματος, τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες.

Ευρυαγγείες

Oι ευρυαγγείες αποτελούν ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και ενίοτε οι άνδρες. Eυρυαγγείες ή τελαγγειεκτασίες, ονομάζονται τα “σπασμένα” αγγεία που παρατηρούνται στο δέρμα. Εμφανίζονται συνήθως γύρω απο την μύτη, στα πλάγια των βλεφάρων, στα μάγουλα, στο πηγούνι, στο κάτω μέρος του ποδιού, στην κνήμη και στο εσωτερικό μέρος του γονάτου, όπως επίσης μπορούν να εμφανιστούν και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο, γαλάζιο ή ιώδες και ανάλογα με τον τρόπο που αναπτύσσονται χαρακτηρίζονται ως αραχνοειδείς, γραμμοειδείς, στικτές ή βλατιδώδεις. Η διάμετρος των ευρυαγγειών εκτείνεται από 0,1 έως και 1χιλιοστό.

Οι ευρυαγγείες οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες. Υπάρχει μεγάλη προδιάθεση για την εμφάνισή τους από την στιγμή που οι γονείς ή άλλοι συγγενείς τις έχουν εμφανίσει στο δέρμα τους. Καταλυτικό ρόλο έχει και η συστηματική έκθεση στον ήλιο και οι διάφορες πηγές θερμότητας όπως σάουνα, τζακούζι, καυτό νερό. Επιπλέον, διάφοροι ορμονικοί παράγοντες όπως η χρόνια λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση και η εφηβεία ενοχοποιούνται για την εμφάνιση ευρυαγγειών. Τέλος, η ορθοστασία και φυσικά η παχυσαρκία, είναι συνθήκες που βοηθούν την εμφάνιση ευρυαγγειών (κυρίως στα πόδια).

Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας, καθώς σπάνια οφείλονται σε ανεπαρκή φλεβική κυκλοφορία (δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις ευρυαγγείες με τον φλεβίτη και τους κιρσούς).

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Πως αντιμετωπίζονται οι ευρυαγγείες

Ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών είναι η χρήση Laser, αρκεί το πρόβλημα να μην ανευρίσκεται εν τω βάθει. Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι ευρυαγγείες εντοπίζονται λόγω ανεπαρκούς φλεβικής κυκλοφορίας, η αντιμετώπισή τους γίνεται μόνο χειρουργικά.

Τα σκήπτρα στην θεραπεία των ευρυαγγειών, κατέχει το Laser Long Pulse Nd:Υag, το οποίο σβήνει τις ευρυαγγείες με μεγάλη αποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα προστατεύει απόλυτα τον περιβάλλοντα ιστό και δέρμα. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται από την έκταση των ευρυαγγειών). Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες ανά 40 ημέρες. Το μηχάνημα Laser Long Pulse Nd:Υag, αποτελεί την επιτομή των Lasers για την συγκεκριμένη θεραπεία ενώ ο ασθενής μπορεί να δει διαφορά από το πρώτο κιόλας ραντεβού και χωρίς να απαιτηθεί η χρήση ελαστικού καλσόν.

Η θεραπεία με την χρήση Laser συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία καθώς είναι:

• Ανώδυνη

• Με άμεσα ορατα αποτελέσματα

• Αποτελέσματα μακράς διάρκειας

• Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος

• Δεν υπάρχει αιμορραγία

• Δεν υπάρχουν ράμματα

• Δεν γίνεται τοπική αναισθησία

• Οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στην καθημερινότητα

• Χωρίς χρήση ελαστικού καλσόν


ΙΑΤΡΕΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
City Med

Προξένου Κορομηλά 26, 1ος όροφος
Τ: 2310 265 392

ΛΑΡΙΣΑ
Diamond Clinic

Δ: Κούμα 17, 3ος όροφος
Τ: 2411 117 794

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής

Δ: Λάππα 87 & Ηρ.Πολυτεχνείου,
3ος όροφος
Τ: 2441 073 133

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα μας!

© 2017 bouloumpasis.gr